NIEUWS

Tips voor het gebruiken van een palletwikkelaar!

  |  
Cyklop

Een (semi-) automatische palletwikkelaar is een handig hulpmiddel voor het vastzetten en stabiliseren van ladingen tijdens het transport. Deze machines gebruiken stretchfolie om rond een lading te wikkelen, voor extra ondersteuning en bescherming tegen mogelijke schade.

Deze rekwikkelaars zijn relatief eenvoudig te bedienen, hoewel er enkele belangrijke tips zijn om in gedachten te houden voor een veilig en effectief gebruik.

7 tips voor het wikkelen met een wikkelmachine

  1. Begin met het goed positioneren van de halfautomatische rekwikkelaar. Plaats de machine op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat hij stabiel en stevig staat. Pas de hoogte van de foliedispenser en het draaiplateau aan op de grootte van uw lading.
  2. Controleer de spanningsinstellingen voordat u de wikkelfolie laadt. De spanning moet worden ingesteld op het juiste niveau voor de grootte en het gewicht van uw lading. Te veel spanning kan ervoor zorgen dat de folie breekt, terwijl te weinig spanning kan resulteren in een slecht gewikkelde lading.
  3. Zodra de machine is ingesteld en de spanning is aangepast, laadt u de rekfolie op de dispenser. Zorg ervoor dat de folie goed is uitgelijnd en in de dispenser zit voordat u met het wikkelproces begint.
  4. Start het wikkelproces door op de startknop op het bedieningspaneel te drukken. De draaitafel begint te draaien en de folie dispenser begint rond de lading te bewegen. Terwijl de dispenser beweegt, wordt de rekfolie op de lading aangebracht.
  5. Volg het wikkelproces nauwlettend en pas indien nodig de spanning of de snelheid van de dispenser aan. Als de folie breekt of in de war raakt, stop dan de machine en los het probleem op voordat u verdergaat.
  6. Zodra de lading volledig is gewikkeld, de folie afsnijden en het uiteinde aan de lading bevestigen met een folie-afsnijder of een andere methode. Dit voorkomt dat de folie gaat rafelen en zorgt ervoor dat de lading veilig blijft tijdens het vervoer.
  7. Nadat het wikkelproces is voltooid, verwijdert u de lading voorzichtig van de draaitafel en zet u deze vast voor vervoer. Zorg ervoor dat u overtollige rekfolie op de juiste manier afvoert, aangezien het een potentieel gevaar kan vormen als het op de vloer blijft liggen.

Kortom, de bediening van een halfautomatische pallet wikkelmachine vereist zorgvuldige aandacht voor details en een goede instelling. Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw ladingen veilig worden verpakt en beschermd zijn tijdens het transport.

Automatiseren in verpakken?

Het automatiseren van een verpakkingslijn kan voor u heel voordelig zijn. Zo kan u door efficiënter te werken kosten besparen, de productiviteit verhogen en het personeelstekort opvangen. Wij geven u daarom graag advies in het automatiseren van uw verpakkingskwestie. Neem hier contact met ons op.