Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op

Duurzaam tapen

Papieren plakband: volledig recyclebaar

Vaak worden dozen dichtgetaped met PP of PVC tape, wat niet recyclebaar is. Wil men de dozen na gebruik recyclen, dan dient men eerst de plastic tape van de doos te verwijderen. Hierdoor worden de gebruikte dozen vaak niet gerecycled.

 

Dozen sluiten met papieren tape biedt hierin de oplossing. De gebruikte doos is volledige recyclebaar na gebruik, de papieren tape is duurzaam en het tape resultaat is beter. Door gebruik te maken van papieren tape komt er minder geluid vrij bij het tapen en is het pakket beschermd tegen diefstal. Daarnaast is papieren tape met onze tafeldispensers gemakkelijk aan te brengen. In onze whitepaper leest u nog meer voordelen die het tapen met papieren tape met zich meebrengt.

Minder ziekteverzuim door ergonomisch werken

Dozen tapen met de hand kan zorgen voor overbelasting van de pols. Doordat elke keer opnieuw dezelfde beweging gemaakt wordt en er druk op de pols wordt gezet om het tape af te snijden kan dit pijn veroorzaken. Daarnaast wordt er bij handmatig tapen vaak meer tape gebruikt dan nodig is, om zeker te zijn dat het pakket goed gesloten blijft.

Dozen sluiten met een machine of tafeldispenser elimineert bovenstaande nadelen. Een tafeldispenser snijdt het plakband op de juiste lengte af, zodat dit alleen nog maar op de doos bevestigd hoeft te worden. In deze video ziet u het verschil tussen handmatig tapen en tapen met een tafeldispenser. Hierdoor wordt overbelasting door druk op de pols voorkomen. Een dozensluiter plakt het tape of plakband op de doos, waardoor er nog minder fysieke arbeid nodig is. Bijkomend voordeel is ook dat tapen met een dispenser of machine tijdbesparend werkt!

Geen verspilling meer

Werken met een dozensluiter of tape dispenser gaat verspilling van tape tegen. Doordat de tape precies op het formaat van de doos of verpakking wordt afgesneden, zal er niet meer tape gebruikt worden dan nodig is. Bij tafeldispensers zijn de verschillende lengtes van het plakband voorgeprogrammeerd, en wordt met één druk op de knop de juiste lengte afgegeven. Semi-automatische en volautomatische dozensluiters ‘lezen’ het formaat van de doos af, en snijden zo de gewenste lengte in één keer goed af.

Ga voor efficiëntie!

Dozen sluiten met een tafeldispenser is al een grote slag op het gebied van automatisering en minder ziekteverzuim, maar door te investeren in een dozensluitmachine haalt u nóg meer uit uw investering. Onze CT 103 SD is het instapmodel dozensluiter. Door te investeren in deze machine zal uw verpakkingsproces sneller en soepeler verlopen, en is het resultaat professioneler en strakker. Dit wordt vaak zeer gewaardeerd door de klant.

Ook kunnen wij u helpen in uw printbehoeften door een inkjet printer op de machine te bevestigen, zodat u direct barcodes en informatie op de doos kunt coderen.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase