Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op

Duurzaam bundelen

Plastic besparen in de groente industrie

Tegenwoordig worden groenten veelal per stuk in plastic folie verpakt voordat ze naar de supermarkt vervoerd worden. Zo is het gemakkelijk om de producten per stuk te verkopen, maar hierdoor is het plastic verbruik onnodig hoog. Ter vervanging van het plastic om de groenten kan een Strepper® worden gebruikt. Hierdoor wordt tot 83% op plastic verbruik bespaard. Aan de Strepper® kan een label bevestigd worden, zodat hier alle belangrijke informatie op vermeld kan worden.

Vervangen van twist-/tiewraps

Kabelbinders (ook wel tie wraps of twist wraps) worden veel gebruikt voor het bundelen van kabels of andere producten. Deze binders zijn veelal gemaakt van hard plastic. Na gebruik worden de wraps niet gerecycled, waardoor ze in de natuur kunnen belanden en schadelijk kunnen zijn voor de natuur. Naast het niet duurzame karakter van de tie wraps is er ook het risico dat de tie wraps uitdrogen. Zo kan een grote hoeveelheid ingekochte tie wraps nutteloos worden en moet er opnieuw ingekocht worden. De meeste producten die met tie of twist wraps gebundeld zijn kunnen gelukkig ook met elastiek gebundeld worden, zelfs kabels. Onze AXRO IN-2 elastiekbinder bundelt opgerolde kabels, zodat het gebruik van plastic verminderd kan worden.

Bundelen automatiseren

Vaak zien wij dat er veel fysieke arbeid wordt geleverd bij het bundelen van producten. Producten worden bij elkaar gezocht, afgewogen en in bakken gelegd om vervolgens gebundeld te kunnen worden. Het bundelen van de producten gebeurt ook nog vaak met de hand, waardoor het hele proces erg arbeidsintensief is. Gelukkig kan dit gehele proces geautomatiseerd worden met transportbanen en elastiekbinders. Ook kan er gekozen worden voor het automatiseren van alleen het bundelproces door te investeren in een elastiekbinder en deze in de bestaande verpakkingslijn te plaatsen. Ons assortiment bestaat uit veel verschillende soorten elastiekbinders in elke prijscategorie, zo is er voor elk bedrijf een passende elastiekbinder.
announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase