Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op

Duurzaam omsnoeren

Van staalband naar PET band

Er zijn veel manieren om producten te omsnoeren zonder het milieu te veel te belasten. Het gebruik van staalband is door het hoge gebruik van energie bij het produceren erg schadelijk voor het milieu, maar PET band is een uitstekende vervanger voor het milieuonvriendelijke staalband. PET band is veiliger, milieuvriendelijker, beter én goedkoper dan staalband. In onze whitepaper lichten wij toe waarom PET band beter is dan staalband.

 

Ons PET omsnoeringsband is gemaakt van 99% gerecycled materiaal. Daarnaast is het omsnoeringband 100% recyclebaar na gebruik, wat het product circulair maakt. Wij kunnen u helpen met het recyclen van uw gebruikte PET band, neem hiervoor contact met ons op!

100% duurzaam: papieren omsnoeringsband

Papieren omsnoeringsband is hét milieuvriendelijk alternatief van plastic omsnoeringsband en staalband. Het band is sterk, geeft een professioneel resultaat en behoudt zijn vorm en stevigheid ook als het nat is. Het papierband is volledig recyclebaar, via de normale papierstroom. Omsnoeren met papieren omsnoeringsband is milieuvriendelijk, stevig en professioneel.

Het omsnoeringsband is te gebruiken op de M-Pac V en Ampag Speed.

Bekijk hier een video over omsnoeren met papieren omsnoeringsband.

Ergonomisch pallets omsnoeren

Omsnoeren kan fysiek intensief werk zijn. Om het omsnoeringsband om een pallet te leggen, dient de operator te bukken en zich in bochten te wringen. Daarna moet het band strak gespannen worden om met een handapparaat de omsnoering te kunnen maken. Om dit verpakkingsproces ergonomischer te maken, kan er gebruik worden gemaakt van een pallet omsnoeringsmachine. De machine voert het band onder de pallet door en maakt de omsnoering met één druk op de knop. Naast de machines kan er ook gebruik worden gemaakt van een StrapBandit met een omsnoeringsapparaat. Ook deze apparaten leveren ergonomische voordelen op, waarbij de investering minder groot is.

Tijdsbesparing

Vaak neemt een verpakkingsproces veel onnodige tijd in beslag. Door gebruik te maken van hulpmiddelen zoals een haspel, omsnoeringsapparaat of een (kleine) omsnoeringsmachine kan er veel kostbare tijd bespaard worden. Een haspel zorgt ervoor dat het omsnoeringsband gemakkelijk afgerold kan worden en een omsnoeringsapparaat of omsnoeringsmachine spant, last en knipt het band in zeer korte tijd. Hierdoor kunnen er meer producten in een kortere tijd omsnoert worden.

Perfecte las én weinig onderhoud nodig!

Naast de hoge kwaliteit van onze omsnoeringsapparaten, zoals de CMT 260, geeft het apparaat ook altijd een perfecte las. Nadat het band is ingevoerd kan de operator met één druk op de knop een perfecte omsnoering maken, zonder zelf het band te spannen. Dit scheelt veel tijd en inspanning. De CMT 260 controleert zichzelf, waardoor de las altijd perfect gemaakt wordt.

Mocht het apparaat onderhoud nodig hebben, dan kunt u dit gemakkelijk zelf doen. Door middel van onze service video’s, lopen we met u door het onderhouds- of schoonmaakproces heen. Hierdoor hoeft u het apparaat niet meer op te sturen en gaat er geen kostbare tijd verloren. Daarnaast blijven de onderhoudskosten laag. Als u er toch niet helemaal uitkomt staat onze Service afdeling uiteraard voor u klaar.

Dikker is niet altijd beter

Vaak wordt gedacht dat dikker omsnoeringsband altijd steviger en sterker is, dus de keuze valt dan snel op het dikste band. Echter kan smal, dun band voor u de juiste oplossing zijn. Het band is even sterk en de las wordt perfect gemaakt, waardoor dun en smal omsnoeringsband stevig genoeg is voor het omsnoeren van uw producten.

Naast dun, smal omsnoeringsband bieden wij nu ook papieren omsnoeringsband. Dit band is sterk, prettig in gebruik en omsnoert stevig. Naast deze uitstekende productkwaliteiten is het band volledig recyclebaar en heeft het een minimale ecologische voetafdruk.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase