NIEUWS

ACTIE! Voor elke bestelling in de webshop, planten wij een boom

  |  
Cyklop

Afgelopen jaren zijn wij bezig geweest met het verduurzamen van de verpakkingsbranche. Hier willen wij graag een schepje bovenop doen en daarom planten wij, twee maanden lang, voor elke bestelling een boom. Begin nu met het compenseren van jouw CO2-uitstoot!

Waarom doen wij dit?

Wij planten de bomen samen met de organisatie Oxfam Novib, ondertussen één van de grootste internationale bewegingen voor het klimaat! Bomen zuiveren de lucht, filteren het water dat wij drinken, en zijn een leefgebied van 80 procent van ’s werelds biodiversiteit op het land. Hieronder staan de voordelen van het planten van een boom kort opgesomd:

Reinigen van de lucht

Bomen helpen de lucht die we inademen te zuiveren. Door bladeren en schors absorberen ze schadelijke stoffen en geven ze schone zuurstof af om in te ademen. In stedelijke omgevingen absorberen bomen verontreinigende gassen zoals stikstofoxiden, ozon en koolmonoxide, en vegen ze deeltjes zoals stof en rook op. Kortom, bomen verminderen de effecten van klimaatverandering en zijn belangrijk voor de gezondheid van mens en dier.

Water opvangen en natuurrampen

Bomen spelen een belangrijke rol bij het opvangen van regenwater en het verminderen van het risico op natuurrampen zoals overstromingen en aardverschuivingen. De wortelsystemen werken namelijk als filters, verwijderen verontreinigende stoffen en vertragen de opname van het water in de bodem.

Beschermen de biodiversiteit

Een enkele boom kan een thuis zijn voor honderden soorten insecten, schimmels, mossen, zoogdieren en planten. Afhankelijk van het soort voedsel en schuilplaats dat ze nodig hebben, hebben verschillende bosdieren verschillende soorten leefgebieden nodig. Zonder bomen zouden bosdieren nergens hun thuis kunnen vinden.

Waarom verduurzamen met Cyklop?

Zoals eerder aangegeven is Cyklop dagelijks bezig met verduurzaming van het verpakkingsproces. Dit heeft geleid tot nieuwe innovaties in bijvoorbeeld het omsnoeren met papierband, machines met een verhoogd voorrek percentage, en het wikkelen met nanofolie.

Ten eerste kunnen bedrijven door papierband te gebruiken met omsnoeren, minder plastic verbruiken bij dit proces. Ook kan een palletwikkelaar die gebruik maakt van voorrek tot 80 procent aan folie besparen per pallet. Dit kan jaarlijks, vergeleken met wikkelen zonder voorrek, wel 5000 kg besparen! Als laatste kan het gebruik van nanofolie al snel zorgen voor een foliebesparing van 40% per pallet, terwijl de folie even sterk blijft.

Opgesomd is verduurzamen belangrijk voor het milieu, maar kan het ook in de totale verpakkingskosten besparen. Met deze tijdelijke actie willen wij ook ons steentje bijdragen aan de verduurzaming binnen de verpakkingsindustrie. De actie loopt in de vernieuwde Cyklop webshop in de maanden september en oktober en is geldig op alle producten.

Ga nu naar de webshop, bestel, en plant een boom!