Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op

Wat is omsnoeren?

Omsnoeren is het proces waarbij een stalen- of kunststofband om een product of pallet wordt aangebracht om het te bundelen, te verstevigen of het ergens aan vast te maken.

Omsnoeren met omsnoeringsmachine of bandeermachine

Omsnoeren wordt vaak gedaan middels een omsnoeringsmachine of bandeermachine, waardoor omsnoeren veilig en efficiënt kan gebeuren. Omsnoering wordt ook met de hand gedaan, door gebruik te maken van een omsnoeringsapparaat.

Doel van omsnoeren

Het uiteindelijke doel van iets omsnoeren is om op een veilige & efficiënte manier, producten/ladingen snel en onbeschadigd te transporteren en/of op te slaan.

Toepassingen omsnoeren

Voorbeelden van concrete toepassingen van omsnoeren zijn:

 • Dozen en verzendcontainers sluiten
 • Bundelen voor handling en verzending: kranten, buizen, hout, betonblokken
 • Items aan pallets en kratten bevestigen/zekeren
 • Versterking van houten kisten, kratten en kartonnen dozen
 • Bevestigen van artikelen aan platte wagens, aanhangers met vlakke laadbak
 • Het zekeren van een eenheidslading zoals bakstenen, vlakglas
 • Bijeenhouden van rollen staal of papier
 • Til-hulp bij bijvoorbeeld dakpannen of kranten
 • Diefstalbeveiliging: als het omsnoeringsband is verwijderd, is dat direct te zien

Hoe werkt het?

Het omsnoeringsband wordt om het product aangebracht (horizontaal of verticaal), waarbij de uiteinden weer bij elkaar komen. Met behulp van een apparaat of machine worden de uiteinden naar elkaar toe en over elkaar heen getrokken om spanning op te bouwen. Na het spannen van het omsnoeringsband moeten de uiteinden aan elkaar bevestigd worden om de spanning vast te houden. Dat kan met behulp van een zegel, gesp of door de uiteinden aan elkaar te ‘lassen’. Het overtollige materiaal wordt vervolgens afgesneden of afgeknipt.

Omsnoeren is geschikt voor alle soorten materialen, maten en vormen. Kijk hier voor een aantal video’s waarin te zien is hoe omsnoeren werkt.

Welk omsnoeringsband is het meest geschikt?

PP band, PET of staalband? Welke breedte en welke dikte? Handmatig of machinaal omsnoeren? De juiste keuze hangt af van diverse factoren, zoals:

 • Hoe zwaar is de lading en is deze stabiel of instabiel?
 • Vervormt de lading?
 • Hoe lang duurt het transport en hoe lang is de opslag?
 • Hoe vaak laden en lossen?
 • Is de lading breekbaar of snel beschadigd?
 • Waar wordt het opgeslagen: omgevingsfactoren
 • Hoe wordt het band aangebracht: handmatig of machinaal?
 • Wat is de gevraagde capaciteit in aantallen per dag?
 • Waar wordt omsnoerd? Vaste plek of wisselend?

Het kiezen wat voor u de beste oplossing is, is complex en vereist ervaring. Wij willen u hierover graag, geheel vrijblijvend adviseren. Neem contact met ons op via 038-467 5800 of via info@cyklop.nl.

Apparaten en machines

Om omsnoeringsband aan te brengen is een handapparaat of machine nodig. Cyklop biedt producten in de volgende categorieën:

Klik hier voor meer informatie over de verschillende apparaten en machines.

Naast apparaten, machines en verbruiksmaterialen hebben wij ook een aantal hulpmiddelen beschikbaar die het omsnoeren makkelijker maken. Klik hier om alle toebehoren bij omsnoeren te bekijken.

Verbruiksmaterialen

De meest gebruikte soorten omsnoeringsband zijn polypropyleen (PP band), polyester (PET) en staalband. Elk met zijn unieke eigenschappen, toepassingsgebieden en voor- en nadelen.

Staalband is ontworpen voor extreme taken waarvoor een zware of zeer stevige omsnoering is vereist, een hoge sterkte en minimale rek gewenst is, of als het product scherp of heet kan zijn.

Polypropyleen band is het meest gebruikte omsnoeringsband en wordt gebruikt in zeer uiteenlopende branches. PP band is speciaal ontworpen voor lichte tot middelzware lading en voldoet onder normale omstandigheden uitstekend.

Polyesterband is het meest sterke kunststofband. Het wordt vaak gebruikt bij zware belastingen die een hoge spanning vereisen. PET wordt in veel industrieën als een alternatief voor staal toegepast.

Advies

Wilt u een op maat gemaakt advies of wilt u meer informatie over welke type band of apparaat voor u het meest geschikt is?

Van het meest eenvoudige handapparaat tot grote project-installaties, onze experts staan klaar om u een goed advies te geven. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u meer informatie over omsnoeren ontvangen?

Vul dan onderstaande formulier in!

Contactformulier

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase