Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op
  • Home
  • Soorten Omsnoeringsband

Soorten omsnoeringsband

De meest gebruikte soorten omsnoeringsband zijn Polypropyleen (PP band), Polyester (PET) en staalband. Elk met zijn unieke eigenschappen, toepassingsgebieden en voor- en nadelen.

Lees hieronder meer over de verschillende soorten omsnoeringsband van Cyklop.

Voor meer informatie of een advies op maat kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Staalband

Staalband is ontworpen voor extreme taken, waarbij een zware of zeer stevige omsnoering is vereist of waarbij een hoge sterkte en minimale rek gewenst is. Daarnaast kan staalband ook gebruikt worden wanneer het te omsnoeren product scherp of heet is.

Staalband heeft nauwelijks rek. Hierdoor gaat er bijna geen spanning verloren na het omsnoeren. Het is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, breedtes en diktes en afwerkingen,  zoals gegalvaniseerd of verzinkt. Nadelen van staalband zijn: het is duur, heeft scherpe randen, moeilijk te recyclen, laag rekherstellend vermogen en het is zwaar.

Kijk hier voor de verschillende soorten staalband.

Let op! Tegenwoordig is PET band een goed(koop) alternatief voor staalband.

PP band

Polypropyleen band is het meest gebruikte omsnoeringsband en wordt gebruikt in uiteenlopende branches. Dit is met name te verklaren doordat dit omsnoeringsband prijstechnisch erg aantrekkelijk is en breed is in te zetten. Polypropyleen is speciaal ontworpen voor lichte tot middelzware ladingen en voldoet onder normale omstandigheden uitstekend door eigenschappen als breeksterkte, elasticiteit en gering spanningsverlies. PP band is verkrijgbaar in verschillende breedtes, diktes, samenstellingen en kleuren en kan eenvoudig worden bedrukt.

Nadelen van PP band zijn dat het gevoeliger voor omgevingsfactoren is en dat het een laag rekherstellend vermogen heeft.

Kijk hier voor de verschillende soorten PP band.

PET band

PET is het meest sterke kunststofband. Het wordt vaak gebruikt bij zware belastingen die een hoge spanning vereisen tijdens handling, transport en opslag. PET band biedt een hoge opgebouwde spanning, kan deze spanning lang vasthouden en heeft een uitstekend rekherstellend vermogen. Het is uitstekend bestand tegen schokken en stoten vanwege dit rekherstellend vermogen. Het is licht in gewicht, soepel, Uv-bestendig, recyclebaar en gemakkelijk te hanteren. Ook bij hoge temperaturen! Een nadeel van PET band is dat het minder elastisch is dan PP band.

PET wordt in veel industrieën als een kostenbesparend alternatief voor staalband gebruikt.

Kijk hier voor de verschillende soorten PET band.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase