Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op
 • Home
 • Robotwikkelaar – informatie

Wat is een robotwikkelaar?

Een robotwikkelaar is een palletwikkelaar die zelfstandig om de lading rijdt en folie om de lading wikkelt.

Hét grote voordeel van een robotwikkelaar is zijn flexibiliteit. De machine is verrijdbaar (elektrisch). Hierdoor kan eenvoudig en snel, op verschillende plaatsen, pallets gewikkeld worden. De robot is speciaal ontwikkeld voor gebruikers die een diversiteit aan (grote) pallets op diverse plekken willen wikkelen.

Waarom een robotwikkelaar?

Een robotwikkelaar is dé ideale oplossing bij;

 • Afwijkende lading: groot, zwaar, afwijkende vorm
 • Wikkelbehoefte op diverse locaties in het bedrijf
 • Instabiele lading die zelf niet kan/mag bewegen
 • Vervanging van (zwaar) handmatig palletwikkelen

Omdat de lading stil blijft staan is de robotwikkelaar zeer geschikt voor grote, instabiele of extreem zware ladingen, die niet goed met een draaitafel-, arm- of ringwikkelaar verwerkt kunnen worden.

Wilt u weten of een robotwikkelaar ook in uw bedrijf ingezet kan worden? Neem dan contact met ons op, of vul het formulier onderaan deze pagina in!

Zeven redenen om een robotwikkelaar in te zetten

 • Flexibel werken. Doordat de robot eenvoudig te verplaatsen is, kunt u op elke gewenste plek wikkelen. Of dat nu op diverse plekken op één afdeling of in meerdere hallen is, het maakt niets uit.
 • Efficiënt werken. Doordat de robot zelf al het werk doet, kan de medewerker iets anders gaan doen. Dit zorgt voor een stijging van de efficiëntie per medewerker.
 • Hogere productiviteit. Het inwikkelen van een pallet gaat heel wat sneller en nauwkeuriger met een robotwikkelaar dan wanneer u met de hand wikkelt. Bovendien houdt een robotwikkelaar het een stuk langer vol!

 • Kostenbesparend. De robotwikkelaar is uitgerust met een voorreksysteem. Hierdoor bespaart u tot wel 50% op folieverbruik. De milieubelasting neemt ook drastisch af, net als uw verpakkingskosten.
 • Minder belastend. Een robotwikkelaar neemt het zware en belastende handmatige wikkelen over. Dit is beter voor uw medewerkers, waardoor uitval en verzuimkosten zullen afnemen.
 • Past zich aan elk formaat pallet aan. De robotwikkelaar kan ingezet worden voor elk type pallet, ongeacht de vorm, grootte, stabiliteit of gewicht. U hebt aan één machine genoeg om al uw ladingen in te wikkelen.
 • Verbeterde presentatie. De wikkelaar wikkelt elke pallet op dezelfde, strakke manier in, waardoor u elke keer een professionele verpakking naar uw klanten stuurt.

Voorbeelden uit de praktijk

Bij Pas Reform in Doetinchem rijdt een robotwikkelaar om zo de medewerkers fysiek te ontlasten en de pallets strak en goed gewikkeld af te leveren bij de klant. Daarnaast wordt er nu bespaard op kosten doordat er gewerkt wordt met folie met voorrek en kan de wikkelaar om elke pallet wikkelen, hoe afwijkend de vorm ook is.
Lees hier de volledige klantcase van Pas Reform.

Ook Bleckmann (Almelo) maakt gebruik van een CSM robotwikkelaar. Elke pallet is strak en professioneel gewikkeld en er kan gewikkeld worden op meerdere plekken en in meerdere hallen.

Whitepaper: de 10 belangrijkste vragen

Bij het selecteren van de juiste palletwikkelaar is het allereerst belangrijk dat u altijd onthoudt waarom u uw pallets in de eerste plaats verpakt; u wilt uw producten in dezelfde staat op de bestemming aan laten komen als waarin ze bij u zijn vertrokken. En dit tegen de laagst mogelijke kosten per verpakking.

Vervolgens kunt u gaan bepalen welk type palletwikkelaar het beste bij uw situatie past.

Klik hier en ontvang de gratis whitepaper met de 10 belangrijkste vragen die u kunnen helpen om de juiste palletwikkelaar te selecteren.

Contactformulier

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase