NIEUWS

Wikkelfolie kopen? De voordelen van verschillende foliesoorten op een rij!

  |  
Cyklop

Bij Cyklop bent u aan het juiste adres voor goedkope wikkelfolie in verschillende soorten, maten en diktes! Wikkelfolie heeft meerdere benamingen en staat ook bekend als sealfolie, rekfolie, stretchfolie of nanofolie. Er wordt bij de sterke folie ook onderscheidt gemaakt in wikkelen met een machine, wikkelen met de hand en verschillende diktes.

Wikkelfolie wordt voornamelijk gebruikt voor het inwikkelen van een lading op een pallet, maar heeft ook veel andere toepassingen. De wikkelfolie zorgt ervoor dat de lading op een pallet tijdens transport wordt beschermt tegen stof, vocht en vuil en dat de goederen stevig verpakt zijn. Waardoor uw product heelhuids bij uw klant komt!

Wat is wikkelfolie?

Wikkelfolie is een dunne en sterke plastic folie, die bestaat in meerdere varianten en kleuren. Het doel van stretchfolie is het inwikkelen van pallets of goederen. Door het goed inwikkelen van de pallet heeft de folie een stabiliserende functie tijdens transport, en wordt de lading met producten beschermt tegen vocht, stof en vuil.

Wikkelfolie is een product wat daarom in elk opslag- of transportbedrijf gebruikt wordt. De folie kan worden gewikkeld met de hand of door een machine. Dit wordt daarom onderverdeeld in handwikkelfolie en machinewikkelfolie.

Welk soort wikkelfolie gebruiken en hoe?

Handwikkelfolie Vs Machinewikkelfolie

Handwikkelfolie

Handwikkelfolie is ideaal als een pallet gewikkeld moet worden en er geen palletwikkelaar beschikbaar is. Wikkelen met de hand is namelijk geschikt wanneer er weinig pallets op een dag gewikkeld moeten worden (maximaal 10 pallets), of wanneer pallets op verschillende locaties gewikkeld worden. Handwikkelfolie wordt in twee varianten aangeboden: normaal en voorgerekt.

Bij de normale handwikkelfolie is het belangrijk om de pallet te wikkelen onder spanning, en zo de folie uit te rekken. Hier is best wat kracht voor benodigd en het is aan te raden om een wikkelfolie dispenser te gebruiken om het werk minder zwaar te maken. Een goede wikkelmachine gebruikt (veel) minder folie dan wikkelen met de hand, waardoor ook machinewikkelfolie een goede keus is.

Machinewikkelfolie

Machinewikkelfolie is de meest gebruikte folie voor het wikkelen van pallets met een palletwikkelaar. De rollen van machinewikkelfolie zijn groter dan die van handwikkelfolie. Hierdoor kunnen meer pallets gewikkeld worden per rol en hoeft deze minder vaak vervangen te worden.

Met een palletwikkelaar wikkelt u de lading over het algemeen op een specifieke locatie in het bedrijf. Uitzondering hierin is een robotwikkelaar, die naar een pallet toe gereden kan worden.

Tip: WHITEPAPER | 10 vragen bij aanschaf van een palletwikkelaar

Een groot voordeel van machinewikkelfolie is het voorrekpercentage. De machinewikkelfolie van Cyklop heeft een voorrek van 150 tot 400 procent. 300 procent voorrek betekent dat van 1 meter folie op de rol, 4 meter gewikkeld kan worden.

Hierdoor kunnen er een stuk meer pallets uit één rol gewikkeld worden en bespaart dit op de hoeveelheid gebruikte folie. De dikte van de folie wordt bij het wikkelen door de voorrek namelijk minder. De video hieronder laat de kosten- en milieubesparing van machinewikkelfolie met voorrek zien in vergelijking met machinewikkelfolie zonder voorrek.

De video hieronder laat het verschil zien tussen een pallet die wordt gewikkeld mét, en zonder voorrek.

De video staat hieronder in een tabel samengevat. Waarin duidelijk te zien is hoeveel foliegewicht bespaart wordt bij het wikkelen met rekfolie. Een besparing in kosten, én op het milieu!

Verschil Wikkelfolie Voorrekpercentage

Nanofolie

Bij de nieuwste ontwikkeling is nanotechnologie gebruikt om wikkelfolie te verbeteren en is nano wikkelfolie ontstaan. Normale wikkelfolie is een dikkere folie van ongeveer 20 micron, terwijl nanofolie een dikte heeft van 10 micron. Echter, behoudt de nanofolie wel dezelfde sterkte in vergelijking met de dikkere normale wikkelfolie en een hogere doorsteekweerstand.

Hoe dit kan leest u in het volgende artikel: Nanofolie, de kostenbesparende én duurzame wikkelfolie!

Wikkelfolie varianten

Wikkelfolie is te krijgen in verschillende kleuren en toepassingen. Hier noemen wij een paar voor u op:

Gekleurde handwikkelfolie of machinewikkelfolie

Zoals het woord al zegt, wordt deze folie in diverse kleuren geleverd. Meest gebruikte kleur is zwarte wikkelfolie, die er voor zorgt dat een gewikkelde lading niet van buitenaf gezien kan worden. Dit beschermt extra tegen diefstal van de goederen.

Wikkelfolie met UV-bescherming

Deze wikkelfolie is speciaal ontworpen om producten te beschermen tegen uv straling. Dit is handig voor producten die blootgesteld zijn aan direct zonlicht, zoals bouwmaterialen of tuinartikelen.

Wikkelfolie uit voorraad leverbaar

Heeft u na dit blog een beter beeld bij de soorten rekfolie en welke u nodig heeft? Bij Cyklop leveren wij alle verschillende soorten wikkelfolie uit voorraad. Neem direct contact met ons op per telefoon of mail, of bestel direct uit onze webshop!

Homepage-webshop-cyklop-machinewikkelfolie