NIEUWS

Bundelmachine kopen? De voordelen van verschillende bundelmachines op een rij!

  |  
Cyklop

De bundelmachines van Cyklop zijn al jarenlang een begrip binnen de industrie. Met onze elastiekbinder en Elastobinder bundelmachines kunt u producten bij elkaar houden middels een elastiek of een Strepper®.

Wat is het verschil tussen een elastiekbinder en Elastobinder?

Er zijn twee manieren hoe er met elastiek gebundeld kan worden: met behulp van een elastiekbinder en elastiek of met een Elastobinder met een Strepper®.

Elastiekbinder

Bij een elastiekbinder wordt er automatisch één elastiekje om het product gebracht. Het elastiek zit op een grote rol (1000 of 3000 m), waar elke keer automatisch een stukje van wordt gebruikt, afgesneden en gesloten met een knoopje.

Zie hieronder de AXRO IN-2 elastiekbinder in werking!

Elastobinder

Bij een Elastobinder gaat het iets anders. Op een aparte rol worden de zogenaamde Streppers® in de machine ingevoerd. De machine neemt één Strepper® van de rol en spant deze op, waarna het product in de opgespannen Strepper® geplaatst wordt. Dit kan handmatig of automatisch. Daarna laat de Elastobinder de Strepper® langzaam los, waardoor de producten gebundeld worden.

Doordat de elastieken op een industriële rol aan elkaar vast zitten kunnen deze ook machinaal worden gebruikt. De combinatie met de Elastobinder zorgt ervoor dat er veel handlingkosten kunnen worden bespaard.

Zie hieronder de Elastobinder in werking!

Welke bundelmachine is het beste voor u?

Welk type elastiek of Strepper® u het beste kunt gebruiken hangt af van een aantal factoren zoals gewicht van het product, de benodigde spanning, soort product (hard, zacht, voedingsmiddel) en het soort machine dat u gebruikt of nodig hebt.

Deze keuze kunt u zelf, of samen met onze ervaren specialisten bepalen. Doordat wij het product volledig in eigen beheer produceren, is het uitvoeren van een praktijktest eenvoudig realiseerbaar. U kunt dus ieder risico uitsluiten en krijgt precies wat u verwacht.

Elastiek of een Strepper®?

Wanneer is het beter om een Strepper® te gebruiken in plaats van te werken met elastiek?

  • Als er zachte of kwetsbare producten gebundeld moeten worden, wordt over het algemeen gekozen voor een Strepper®. Bij elastiek kan het namelijk voorkomen dat de producten licht worden ingesneden vanwege het geringe contactoppervlak. Dit is met een Strepper® niet het geval.
  • Wanneer het gebundelde product er visueel aantrekkelijk uit moet zien, kan er beter gekozen worden voor een Strepper®. Producten die gebundeld zijn met elastiek bevatten namelijk een knoopje, een Strepper® niet.
  • Als gladde of natte producten gebundeld moeten worden kan beter gekozen worden voor de Strepper®. De Strepper® neemt namelijk geen water op.

Welke bundelmachine is geschikt voor uw industrie?

Bloemenindustrie

De inzet van elastiekbinders vindt met name plaats in de bloemindustrie. De bloemen worden door de machine gevoerd en in een bos bij elkaar geknoopt door middel van een elastiekje. De producten kunnen handmatig op het tafelblad worden gelegd, maar de Elastiekbinders kunnen ook een in volautomatische bloemenlijn worden geplaatst.

Snoeren en kabels

Naast de bloemindustrie wordt de Elastiekbinder van Cyklop ook gebruikt in de kabelindustrie. De kabels worden opgerold en op het tafelblad gelegd. Vervolgens wordt er een elastieken knoopje omheen gelegd en hiermee wordt ervoor gezorgd dat de kabels bij elkaar blijven. Maar denk ook aan het bij elkaar houden van kabelbomen en opgerolde kabels.

De elastiekbinder die uitermate geschikt is voor in de kabelindustrie is de AXRO IN-2. Deze machine is speciaal ontwikkeld voor gewikkelde producten met een binnendiameter kleiner dan 35 mm.

Visverwerkende industrie

De elastiekbinders van Cyklop worden ook gebruikt in de visverwerkende industrie. Mosselen, kreeften, krabben en andere schaaldieren kunnen met een elastiek of een Strepper gebundeld worden. Een voorbeeld van een elastiekbinder die uitermate geschikt is voor in deze industrie is de AXRO FQC2 M. Deze elastiekbinder is geheel in RVS uitgevoerd. Na het gebruik van de elastiekbinder kan deze eenvoudig volledig schoongemaakt worden zonder dat er roest ontstaat.

Bent u er nog niet helemaal uit?

Wij geven u graag persoonlijk advies over de keuze van een bundelmachine. Bel ons of neem contact op via het formulier op deze pagina!