Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op

Klantcase Früchtehof Schindler

De uitdaging

Früchtehof Schindler heeft voor het verwerken van asperges een piekperiode van ongeveer drie maanden. In deze drie maanden moeten de asperges geoogst, verpakt en vervoerd worden. Het verpakken van asperges is een tijdrovend proces. De asperges worden verpakt in een plastic zak, voorzien van een etiket en in dozen ingepakt. Deze dozen worden verkoopklaar naar de supermarkt verstuurd en het product wordt door middel van een klantspecifieke barcode bij de kassa afgerekend. De labels verschillen per soort asperge (groen of wit) en per barcode (op eindklant niveau). De medewerkers moeten dus regelmatig de variabele printdata wijzigen en opnieuw instellen.

Früchtehof Schindler heeft de wens om het verbruik van de plastic folie bij hun eindklanten te verminderen en het verpakkingsproces sneller te maken.

De vraag aan Cyklop was om te helpen dit proces te verbeteren, waarbij het belangrijk is dat er makkelijk labels en printdata gewijzigd kunnen worden, dat de asperges snel verpakt worden en dat het folieverbruik drastisch
omlaag gaat.

De oplossing

Na uitgebreide gesprekken, bezoeken op locatie en testrondes is voor een Elastobinder met labelprinter gekozen. Deze machine bundelt asperges bij elkaar door middel van twee dunne elastiekjes (Strepper®). Een Strepper® is een gesloten elastiek, het vervormt het product niet en laat geen sporen/beschadiging na.

Aan één elastiekje wordt automatisch een label gehecht. Met een paar eenvoudige handelingen kan er voor een ander label worden gekozen. Het menu is in meerdere talen beschikbaar, waardoor medewerkers met verschillende nationaliteiten er mee kunnen werken. Door te werken met Streppers om de asperges te bundelen, wordt de plastic zak volledig bespaard.

In deze video kunt u zien hoe de Elastobinder met labelapplicator werkt.

Het resultaat

“Door het werken met de Elastobinder kunnen we nu de labels dag-precies maken. Ook kunnen we gemakkelijk tussen groene en witte asperges wisselen”, aldus Clemens Mertens van Früchtehof Schindler. Door de combinatie van Elastobinder met label printer hoeven de labels niet meer van tevoren gedrukt te worden, maar worden ze ter plekke geprint.

Mertens benadrukt ook dat het proces sneller verloopt, omdat het bundelen en etiketteren in één handeling gedaan wordt. “Voorheen werden de asperges in plastic zak ingepakt door de ene medewerker, waarna ze gelabeld werden door een andere medewerker. Nu zijn deze twee stappen samengevoegd. En natuurlijk besparen we op de plastic zakken”.

Inmiddels hebben de mensen bij Früchtehof Schindler een heel seizoen probleemloos met deze oplossing gewerkt en is de opdracht voor verdere automatisering gegeven. Belangrijker nog: Schindlers eindklanten (supermarkten) zijn tevreden met de besparing op de plastic zakken.

 

Wilt u de klantcase op uw gemak nog een keer lezen? Download de case hier!

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Vul het formulier hieronder in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Contactformulier

CYKLOP BEGELEIDT U TIJDENS HET COMPLETE VERPAKKINGSPROCES
VAN ADVIES, AANSCHAF, INSTALLATIE TOT SERVICE EN ONDERHOUD

Meer dan 100 jaar ervaring!

Al meer dan 100 jaar werken wij in de verpakkingsindustrie. Van het design tot de productie in onze eigen fabrieken, van het kleinste apparaat tot de grootste automatische machine. Wij werken voor grote en kleine klanten die werkzaam zijn in elke industrie die maar te verzinnen is. Wij hebben écht alles al wel eens gezien.

Benieuwd naar onze verhalen? Neem dan contact met ons op!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase