NIEUWS

Bespaar op Verpakkingskosten en Materiaalverbruik door Efficiënt Pallets te Wikkelen

  |  
Cyklop
Automatiseren Palletwikkelmachine Bespaart

Pallets zijn een essentieel onderdeel van logistieke processen voor het transport van goederen. Het wikkelen van pallets met wikkelfolie is een veelgebruikte methode om de lading te stabiliseren en te beschermen tijdens het transport. Echter, het wikkelen van pallets kan leiden tot hoge verpakkingskosten en een groot materiaalverbruik. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze kosten te verminderen en het verpakkingsproces efficiënter te maken.

Wikkelen met Voorrekpercentage

Een van de manieren om verpakkingskosten te verminderen is door gebruik te maken van wikkelfolie dat geschikt is voor een palletwikkelaar met voorrek. Deze stretchfolie wordt tijdens het wikkelen uitgerekt, waardoor de folie dunner wordt en meer kan worden uitgerekt. Hierdoor kan met minder folie dezelfde stabiliteit en bescherming worden bereikt. Waardoor u per pallet bespaart op uw kosten!

Hieronder ziet u een foto van hoe een mogelijk voorreksysteem op een palletwikkelaar eruit ziet.

Palletwikkelaar Voorreksysteem

Het voorrekpercentage is het percentage waarmee de folie wordt uitgerekt tijdens het wikkelen. Een hoger voorrekpercentage betekent dat er minder folie nodig is om dezelfde lading te wikkelen, wat resulteert in lagere verpakkingskosten en minder materiaalverbruik. Een wikkelfolie met 400% voorrek zorgt ervoor dat van 1 meter folie, 5 meter folie wordt gemaakt.

Dit bespaart daardoor een gigantische hoeveelheid! Voor uw portemonnee, maar ook voor verduurzaming van uw verpakkingsproces.

Nanofolie

Naast het gebruiken van voorrek, is het ook mogelijk om direct een dunnere folie te gebruiken. De nieuwste innovatie op dit gebied is nanofolie. Nanofolie is een dunne, zeer sterke folie die speciaal is ontworpen om pallets te wikkelen. Het heeft een hogere treksterkte dan traditionele stretchfolie, waardoor het dezelfde stabiliteit kan bieden met minder materiaal. Hierdoor kunnen verpakkingskosten worden verlaagd en kan het materiaalverbruik worden verminderd.

Lees hier meer in detail over deze nieuwe foliesoort.

Arbeidsintensiviteit

Het wikkelen van pallets kan een arbeidsintensief proces zijn, vooral bij handmatig wikkelen. Het vergt tijd en inspanning van werknemers, wat kan leiden tot hogere werknemerskosten. Door gebruik te maken van palletwikkelaars kan de arbeidsintensiviteit van het verpakkingsproces worden verminderd. Palletwikkelaars zijn machines die automatisch pallets wikkelen met stretchfolie, waardoor het werk van de werknemers wordt verminderd. Hierdoor kan de efficiëntie worden verhoogd en kunnen de werknemers kosten worden verlaagd.

Er zijn veel verschillende soorten palletwikkelaars, waardoor het lastig kan zijn om de juiste voor uw situatie te kopen. In de volgende whitepaper laten wij u de belangrijkste stappen zien bij de aanschaf van een palletwikkelaar!

Soorten Wikkelaars Palletwikkelaars Palletwikkelmachines

Verhoging van efficiëntie en nauwkeurigheid 

Het gebruik van palletwikkelaars kan ook de efficiëntie van het verpakkingsproces verhogen. Palletwikkelaars zijn ontworpen om snel en consistent pallets te wikkelen, wat resulteert in een uniforme en stabiele lading.

Consistentie

Hierdoor kunnen wikkelaars helpen bij het verminderen van schade aan goederen tijdens het transport en het minimaliseren van retourzendingen. Ook kunnen palletwikkelaars worden geprogrammeerd met verschillende wikkelpatronen en voorrekpercentages, waardoor de wikkeling kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de lading. Dit zorgt voor een optimaal gebruik van stretch.

Tijdbesparing

In vergelijking met handmatig wikkelen van pallets kan er veel tijd bespaard worden. Medewerkers moeten normaal folie handmatig afrollen, om de pallet heen lopen en de folie strak aantrekken. Hierdoor kan het gebruik van palletwikkelaars tot wel 50% tijdbesparing opleveren! Dit betekent dat medewerkers meer tijd kunnen besteden aan andere waardevolle taken en dat het verpakkingsproces sneller en soepeler verloopt.

Tijdsbesparing Met Wikkelen 800x381

Besparingen in cijfers door het gebruik van voorrekfolie

Het gebruik van voorrekfolie kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Stel bijvoorbeeld dat een bedrijf jaarlijks 1000 pallets wikkelt en daarbij gemiddeld 10 meter stretchfolie per pallet gebruikt. Als ze handmatig wikkelen zonder voorrekfolie, kan het zijn dat ze 15 meter folie per pallet nodig hebben om de lading goed te stabiliseren. Met voorrekfolie kan het voorrekpercentage worden ingesteld op bijvoorbeeld 250%, wat betekent dat elke meter folie wordt uitgerekt tot 2,5 meter. Hierdoor kan dezelfde lading worden gewikkeld met slechts 6 meter folie per pallet. Dit betekent een materiaalbesparing van 4 meter folie per pallet.

Als we dit vertalen naar kostenbesparingen, en uitgaan van een folieprijs van €10 per kilogram en een gewicht van 20 gram per meter folie, dan kost handmatig wikkelen zonder voorrekfolie €1,50 per pallet aan stretchfolie. Met voorrekfolie komt de kostprijs per pallet neer op €0,60, wat resulteert in een kostenbesparing van €0,90 per pallet. Op jaarbasis kan dit leiden tot een totale kostenbesparing van €900 voor het wikkelen van 1000 pallets. Daarnaast resulteert de materiaalbesparing van 4 meter folie per pallet in een totale materiaalbesparing van 4000 meter folie op jaarbasis, wat bijdraagt aan een verminderd materiaalverbruik en een positief effect heeft op het milieu.

Cyklop palletwikkelaars als oplossing

Om de efficiëntie, kostenbesparingen en materiaalbesparingen te realiseren, kan het gebruik van palletwikkelaars, zoals die van Cyklop, een uitstekende oplossing zijn. Cyklop biedt een grote range aan palletwikkelaars die voor uw situatie geschikt kunnen zijn.

Het is niet zozeer lastig om te beslissen óf u uw verpakkingsproces wilt automatiseren. Het ‘hoe’ is vaak een stuk ingewikkelder. Begin daarom met het identificeren van uw wensen en behoeften. Cyklop kan u hierbij helpen. Samen met u verkennen we de mogelijkheden en voordelen die automatisering u kan bieden. Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!

NL Requests