Klik hier en ontvang de gratis whitepaper met de 10 belangrijkste vragen die u kunnen helpen om de juiste palletwikkelaar te selecteren.
Met een handwikkelapparaat brengt u eenvoudig handmatig diverse soorten folies op de lading aan. Het wikkelen met de hand is met name geschikt bij lage volumes (max 10 pallets per dag) en/of wanneer op uiteenlopende locaties gewikkeld wordt. Het is eenvoudig en effectief, maar ook tijdrovend en erg belastend voor de medewerker.
Bij grotere aantallen pallets is het al snel aan te raden om gebruik te maken van een palletwikkelaar. Een goede wikkelmachine gebruikt namelijk (veel) minder folie, waardoor de investering in een machine zichzelf vaak al snel terugverdiend.
Neem contact met ons op om de bespreken of een foliewikkelmachine iets voor u is.
Dit is de meest gebruikte methode om lading te wikkelen. Bij dit type palletwikkelaar staat het product op een draaiplateau. Dit plateau draait rond en wikkelt zo de wikkelfolie als het ware om het product heen. Klik hier om een video van een draaiplateau wikkelaar te zien.
Een draaiplateau wikkelaar doet gemiddeld tussen de 12-15 omwentelingen per minuut. Het product moet relatief stabiel en goed gestapeld zijn, omdat de hele lading rond draait en uit elkaar kan vallen. Een draaiplateau wikkelaar is over het algemeen eenvoudig te verplaatsen: ze zijn licht, compact en met behulp van een heftruck kan de wikkelaar vrij snel ergens anders neergezet worden.
Klik hier voor het overzicht van alle draaiplateau wikkelaars van Cyklop.
Bij een armwikkelaar blijft het product staan (bv een pallet op de grond) en de foliewagen met daarop de wikkelfolie zit vast aan een ‘arm’. Deze arm draait vervolgens om het product heen. Een armwikkelaar is geschikt voor lichte en instabiele producten (omdat de lading niet ronddraait), maar juist ook voor zware producten (want soms kan een draaitafel het gewicht niet aan). Bij een armwikkelaar blijft de zware lading namelijk op de grond staan en hoeft niet opgetild te worden.
In een omgeving staat waar dagelijks de vloer moet worden schoongemaakt (bv de voedingsindustrie), biedt de armwikkelaar een voordeel, omdat alleen het frame op de vloer is bevestigd. De vloer is zo gemakkelijk schoon te houden.
Klik hier voor het overzicht van alle armwikkelaars van Cyklop.
De ringwikkelaar is te vergelijken met een armwikkelaar, omdat de lading stil blijft staan terwijl de foliewagen rond de pallet draait. De foliewagen bij een ringwikkelaar is echter niet bevestigd aan een arm, maar is bevestigd aan een grote ring. Het grote voordeel hiervan is dat de foliewagen veel sneller kan ronddraaien en de capaciteit per uur daardoor hoger is.
Een ringwikkelaar is met name geschikt bij grote (piek)volumes, waarbij een wikkelaar met hoge snelheid nodig is. Een ringwikkelaar kan tot wel 180 pallets per uur wikkelen.
Klik hier voor het overzicht van alle ringwikkelaars van Cyklop.
Een robotwikkelaar is een palletwikkelaar die zelfstandig om de lading rijdt en folie om de lading wikkelt. Klik hier voor een video van een robotwikkelaar.
Hét grote voordeel van een robotwikkelaar is zijn flexibiliteit. De machine is verrijdbaar (elektrisch). Hierdoor kan eenvoudig en snel, op verschillende plaatsen, pallets gewikkeld worden. De robot is speciaal ontwikkeld voor gebruikers die een diversiteit aan (grote) pallets op diverse plekken willen wikkelen.
Klik hier voor het overzicht van alle robotwikkelaars van Cyklop.
Een horizontale wikkelaar, ook wel horizontale ringwikkelaar genoemd, is de ideale oplossing voor het horizontaal verpakken van lange goederen zoals profielen, planken of deuren. Bij een horizontale foliewikkelmachine wordt de lading namelijk horizontaal door de machine geleid, waarbij de foliewagen om het product draait. Bij dit soort producten is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een plateau-wikkelaar in te zetten, omdat de lading lang en smal is of niet blijft staan. De opening of ringgrootte varieert van 42 cm tot meer dan 300 centimeter.
Klik hier voor het overzicht van alle horizontale wikkelaars van Cyklop.