NIEUWS

Wat is duurzaam werken? Stap nu over!

  |  
Cyklop

Tegenwoordig is duurzaamheid een veelvoorkomend en belangrijk onderwerp. Maar hoe past u dat nou toe op uw werk, zorgt u ervoor dat uw bedrijf bezig is met duurzaam werken en wat is duurzaam werken eigenlijk?

Duurzaam werken is natuurlijk beter en minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast is het beter voor de mens, maar ook voor de bedrijfsvoering. Er worden namelijk kosten bespaard op de korte én de lange termijn!

Overstappen op duurzaam werken hoeft niet moeilijk te zijn. Wij proberen als Cyklop zijnde, u duurzame producten aan te bieden. Dit doen wij door bijvoorbeeld verpakkingsafval te verlagen, recyclen aan te moedigen en om zoveel mogelijk ergonomisch te stimuleren. Verduurzaming is voor ieder bedrijf anders. Wij hebben een aantal manieren uitgelicht:

  • Minder verpakkingsmateriaal gebruiken
  • Ergonomisch werken stimuleren
  • Recyclen aanmoedigen

Minder verpakkingsmateriaal gebruiken

Wij maken verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld lichter door ons welbekende nanofolie. Nanofolie is een sterkere, dunnere folie dan normale wikkelfolie. Door dit te gebruiken wordt er 70% minder plasticfolie om de pallet gewikkeld. Daarnaast bespaart u op de verpakkingskosten en hoeft er minder vaak van rol gewisseld te worden. U kan dus zeggen dat dit erg duurzaam weken en goed voor het milieu is.

Img 8340 800x533

Ergonomisch werken stimuleren

Cyklop vindt het belangrijk om ergonomisch werken te stimuleren, omdat dit kans op overbelasting en dus ziekteverzuim verlaagd. Neem een voorbeeld aan onze Lapomatic. Tijdens het handmatig sluiten van dozen, wordt er spanning op de pols gezet, wat belastend kan zijn. Daar schiet onze Lapomatic te hulp, door de taken over te nemen van de operator, waardoor het proces een stuk minder belastend is.

Daarnaast is ook een wikkelrobot een goede investering om te verduurzamen. Door te investeren in een palletwikkelaar kan er nog meer folie bespaard worden dan als dit met de hand wordt gedaan. De palletwikkelaar wikkelt strak en met voorrek, waardoor er minder folie wordt verbruikt.

Img 2125

Aanmoedigen van recyclen

In ons assortiment hebben wij verschillende producten die gerecycled kunnen worden, bijvoorbeeld onze PET band. Tijdens het productieproces worden grondstoffen gebruikt die voor 98% van gerecycled materiaal afkomstig zijn. Het gebruiken van PET band zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt in het productieproces. Daarnaast is het productieproces 100% recyclebaar. Kies daarom milieubewust en ga voor de PET band.

Daarnaast bieden wij ook het papieren omsnoeringsband aan. Het papieren omsnoeringsband is een milieuvriendelijk alternatief van plastic en staalband. Het is sterk, geeft een goed resultaat en houdt de vorm en stevigheid, ook als het nat is. Ook is dit product volledig recyclebaar, via de normale papierstroom. Het is te gebruiken op de M-PAC V en Ampag Boxer II. Twijfel dus niet en stap over op het papieren omsnoeringsband!

Conclusie

Op deze drie manieren werken wij duurzamer en proberen wij ons steentje bij te dragen aan het milieu. Begin net als ons met duurzaam werken en maak de wereld elke dag een stukje beter. We doen het samen, maar het begint bij uzelf!

NL Requests