NIEUWS

Nieuwe Strepper® stans

  |  
Cyklop

Cyklop blijft vernieuwen!

Sinds enige tijd heeft de afdeling productie een nieuwe Strepper® stans. De Strepper® wordt intern bij Cyklop geproduceerd, van begin tot eind. De Strepper® is een elastiek dat wordt gebruikt om producten, zoals asperges, te bundelen. In het laatste deel van de productie gaat de rol elastiek door de stans om de Streppers® uit te stansen.

Met de nieuwe, moderne machine is de aanvoer van elastiek stabieler met als gevolg dat er minder uitval is door machine- of aanvoerfouten. Dit zorgt voor minder onnodig afval.

Een bijkomend voordeel is dat de Streppers® milieuvriendelijker worden geproduceerd omdat de machine uitschakelt als er geen activiteit meer is, wat voorheen niet zo was. Hierdoor is het stroomverbruik minder.

Productiemedewerker John over de nieuwe machine: “Deze machine is een stuk robuster, stabieler en makkelijker om mee te werken. Er is een stuk minder machine uitval waardoor onze productie soepel verloopt. Echt een vooruitgang!”

De oude machine wordt door monteurs van Cyklop volledig gereviseerd en verbeterd. Zo kan de productie van de Strepper® altijd blijven draaien en zelfs worden opgeschaald naar een hogere productie!

Nieuw codeersysteem: CM 500