NIEUWS

Duurzame inzet logistieke werkzaamheden

  |  
Cyklop

Uit de Spanningsindicator Arbeidsmarkt van het UWV blijkt dat er op dit moment ongeveer 10.600 vacatures open staan in het logistieke vakgebied. Een groot deel hiervan zijn de vacatures voor logistieke medewerkers. Deze vacatures zijn lastig te vullen, omdat weinig mensen de juiste kennis in huis hebben. Daarbij komt ook nog de vergrijzing, waardoor de open posities in de logistiek alleen maar op zullen lopen.

De juiste mensen op de juiste plaats lijkt het voor de hand liggen antwoord op bovenstaande kwestie, maar ook een investering in automatisering kan hierbij helpen. Door een logistiek proces te automatiseren werkt u efficiënter, sneller en heeft u minder medewerkers nodig. Veel verpakkingsmachines nemen ook het fysieke werk van de medewerker over, waardoor het ziekteverzuim omlaag zal gaan.

Het automatiseren van processen hoeft niet groots en ingrijpend te zijn. Denk bijvoorbeeld aan dozen sluiten met behulp van een tape dispenser in plaats van een handapparaat, een eenvoudige palletwikkelaar in plaats van handmatig wikkelen of het omsnoeren met een accu aangedreven handapparaat in plaats van een manueel omsnoeringsapparaat. Zo kunt u ook met een kleine ‘ingreep’ een groot verschil maken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van (kleine) automatiseringsprojecten? Neem contact met ons op!

Nazomeractie: een gratis onderhoudsbeurt bij aankoop van een palletwikkelaar