NIEUWS

Dozensluiters en dozenvouwers, bespaar op verpakkingskosten!

  |  
Cyklop

Dagelijks worden er miljoenen pakketten alleen in Nederland verzonden. Deze pakketten moeten ook allemaal worden ingepakt, wat tijd en geld kost. Echter, dit proces kan een stuk eenvoudiger, sneller en goedkoper. In dit blog met infographic laten we zien wat een dozensluiter of dozenvouwer voor u kan betekenen. Ook laten we in een infographic zien vanaf wanneer de aanschaf van een dozensluiter interessant is!

Efficiënter verpakken

Voor bedrijven die 500 dozen per dag opzetten en inpakken is er zeker één werknemer de hele dag hiermee bezig. Dit werk is intensief en kost veel personeelsuren, waardoor dit niet efficiënt is. Ondertussen kan het kopen van een machine al besparen vanaf 50 dozen per dag. Veel bedrijven zijn hier echter nog niet van op de hoogte.

Deze situatie wordt vaak gezien bij bedrijven die nog niet lang geleden zijn begonnen en snel groeien. Dit kunnen bijvoorbeeld dropshippers zijn. Ook zijn er nog veel bedrijven die er gewoon nooit over na hebben gedacht. Dit is zonde, omdat een dozensluiter en vouwer helpt met besparen op de lange termijn.

Personeelskosten en arbeidsintensiviteit

Personeel heeft veel bijkomende kosten. Hierdoor is het hebben van een fulltimer op het sluiten van dozen erg duur. Een investering in een kwalitatieve dozensluitmachine kan daardoor in een aantal jaar al terug worden verdiend. Hiernaast is het inpakken en verpakken van dozen arbeidsintensief, wat kan zorgen voor personeelsverzuim.

Nauwkeurigheid

Ook werkt een machine nauwkeuriger dan personeel. Dozen worden consistent getapet met een dozensluiter en hierdoor wordt ook niet te veel tape gebruikt. Dit zorgt voor professionele verpakkingen en minder tape gebruik.

Flexibiliteit

Het laatste voordeel is flexibiliteit. Stel dat er meer aanvragen zijn dan verwacht, dan kan een machine een stuk productiviteit opvangen. Door de machine sneller te laten draaien, kunnen meer dozen verpakt worden.

Infographic

Wij hebben de volgende infographic gemaakt om in één oogopslag te zien wat voor u interessant is. Al zijn hier natuurlijk uitzonderingen op. Voor een advies op maat geven wij u graag gratis persoonlijk advies! Hiervoor kunt u ons bellen of contact opnemen!

Wanneer Is Automatiseren Interessant (850 X 2000 Px)

Hand tapedispenser of tape apparaat

Een overzicht van onze hand tape dispensers vindt u hier. Dit zijn de tapers die u kunt gebruiken met de hand en die alleen voor een klein aantal dozen per dag interessant is.

 

Automatische tafel tape dispenser

Deze tape dispenser kan op een tafel worden gezet en kan eenvoudig gebruikt worden, zonder veel ruimte in beslag te nemen en met een consistente tape lengte. Zie hier onze modellen. 

 

Semi automatische dozensluiters

Deze semi automatische dozensluiters zijn de instap voor als u wil gaan automatiseren. Bij 50 tot 500 dozen sluiten per dag kan dit een goede keus zijn om te besparen op het verpakkingsproces. Onze nieuwste modellen vindt u hier. 

 

Volledig automatische dozensluitmachines

Onze volledig automatische dozensluitmachines kunnen het werk van één fulltimer overnemen. Dozen worden automatisch gesloten en de machine kan ook verschillende formaten automatisch sluiten. Kijk hier voor meer informatie over ons aanbod in automatische dozensluiters. 

 

Volledig automatische dozenopzetters of dozenvouwers

Deze nieuwe innovatieve dozenopzetter heeft een groot magazijn voor kartonnen dozen en kan deze volledig automatisch opzetten en op de rollenbaan zetten. Dit is daardoor de perfecte start van een automatische verpakkingslijn en kan gecombineerd worden met de automatische dozensluiter. Zie hier onze automatische dozenvouwmachine. 

Hoe beginnen met automatiseren?

Het is niet zozeer lastig om te beslissen óf u uw verpakkingsproces wilt automatiseren. Het ‘hoe’ is vaak een stuk ingewikkelder. Het is daarom belangrijk om in kaart te krijgen wat de wensen en behoeften zijn.

Cyklop kan hierbij helpen! Samen verkennen we de mogelijkheden en voordelen die automatiseren kan aanbieden. Onze ervaren specialisten staan voor iedereen klaar. Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!

NL Requests