NIEUWS

Tekort aan mensen? Automatiseren kan de oplossing zijn!

  |  
Cyklop

De veeleisende markt van vandaag maakt het voor bedrijven onvermijdbaar om het verpakkingsproces te gaan automatiseren. Oorzaken hiervoor zijn groeiende bestellingen in volumes, hogere verwachtingen van levertijden en de lastige arbeidsmarkt.

Kunt u de verwachtingen nog waarmaken? Lees hier meer over de krappe arbeidsmarkt.

Werkloosheid is altijd al een belangrijk onderwerp geweest. Het werkloosheidspercentage in ons land bedraagt 2,7 procent. Nederland behoort hierdoor tot het een van de landen met de minste werkeloosheid van de OESO-landen (rijke verenigde landen).

Toen de coronapandemie begon piekte de werkloosheid in deze rijke landen fors. In Nederland daalde het percentage van 2,9 procent naar 2,7 procent (tot 251.000 werklozen).

Door de daling in werkloosheid is het gebleken dat het lastig is om aan mensen te komen. Het aanbod is hoger dan de vraag. Met dit tekort aan mensen kan automatiseren een oplossing zijn, machines inzetten waar een tekort aan medewerkers is. Gelukkig weten wij bij Cyklop hoe je met een kleine aanpassing in je verpakkingsproces kan automatiseren en daarmee minder mensen nodig hebt.

Bedrijven die het verpakkingsproces automatiseren kunnen de uitdagingen makkelijker overwinnen en tegelijkertijd hun operatie toekomstbestendig maken. Automatisch verpakken maakt het verpakkingsproces flexibel en klaar voor volgende uitdaging in de markt. Wilt u meer weten over automatiseren? Kijk dan op onze automatiseren pagina via deze link.

Cyklop in de Evofenedex!