NIEUWS

Besparen op uw verpakkingskosten? Automatiseer nu met dozensluiters!

  |  
Cyklop

Ben jij verantwoordelijk voor het sluiten van tientallen of zelfs honderden dozen per dag? Dan weet je hoe tijdrovend en arbeidsintensief dit werk kan zijn. Maar er is een oplossing: (semi) automatische dozensluitmachines. In dit blog bespreken we de zeven grote voordelen van het investeren in een (semi) automatische dozensluitmachine, waaronder kostenbesparingen, efficiëntieverbeteringen en verhoogde productiviteit. Lees verder om te ontdekken waarom een (semi) automatische dozensluitmachine een slimme investering kan zijn voor jouw bedrijf.

Automatiseren dozensluiters en dozensluitmachines

Dozensluiter verhoogt productiviteit

Een van de grootste voordelen van het hebben van een (semi) automatische dozensluitmachine is dat het de productiviteit van uw bedrijf aanzienlijk kan verhogen. Het verminderen van de tijd die nodig is om dozen handmatig te sluiten, kan resulteren in een snellere verwerking van bestellingen en een hogere output.

Minder arbeidsintensief

Door gebruik te maken van een (semi) automatische dozensluitmachine kunt u de hoeveelheid arbeid verminderen die nodig is om uw producten te verpakken. Dit kan leiden tot een vermindering van personeelskosten en het vrijmaken van middelen voor andere taken.

Nauwkeurig en consistent dozen sluiten

Een (semi) automatische dozensluitmachine zorgt voor een consistente en nauwkeurige sluiting van dozen, wat belangrijk is voor de veiligheid van uw producten tijdens transport. Handmatige sluitingen kunnen variëren in kwaliteit en consistentie, wat kan leiden tot product beschadiging en verlies.

Minder materiaalkosten en verspilling

Het gebruik van een (semi) automatische dozensluitmachine kan helpen om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die nodig is voor elk product te verminderen. De machine past de dozen nauwkeurig aan, waardoor er minder materiaal nodig is en het bedrijf geld kan besparen op verpakkingskosten.

Veilig voor werknemers

Handmatige dozensluitingen kunnen leiden tot letsel en vermoeidheid bij werknemers. Door gebruik te maken van een (semi) automatische dozensluitmachine wordt de veiligheid van werknemers verbeterd en worden de risico’s op letsel verminderd.

Flexibel en eenvoudig schakelen

Een (semi) automatische dozensluitmachine kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw bedrijf en producten. De machines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden aangepast aan de grootte van uw dozen. Dit maakt ze flexibel en geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Besparen op uw totale kosten!

Door gebruik te maken van een (semi) automatische dozensluitmachine kunt u de kosten van uw verpakkingsproces verlagen. Minder personeel, minder verpakkingsmateriaal en minder risico’s op productbeschadiging kunnen allemaal leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.

Bekijk hier onze verschillende dozensluiters, handapparaten en dozensluitmachines!

Voorbeeld situatie van kostenbesparing

Laten we stellen dat het bedrijf dagelijks 500 dozen handmatig moet sluiten, en dat het ongeveer 20 seconden duurt om één doos handmatig te sluiten. Dit betekent dat het bedrijf elke dag 2,8 uur besteedt aan het sluiten van dozen.

Semi-automatische dozensluitmachine

Als het bedrijf besluit om een semi-automatische dozensluiter aan te schaffen die ongeveer 20 dozen per minuut kan sluiten, zou het sluiten van 500 dozen ongeveer 25 minuten duren. Dit betekent dat het bedrijf dagelijks nog maar 0,5 uur hoeft te besteden aan het sluiten van dozen, een besparing van 2,3 uur per dag. Dit komt neer op een besparing van 11,5 uur per week, of 46 uur per maand.

Laten we ervan uitgaan dat het uurtarief van een medewerker die dozen handmatig sluit €15,- bedraagt. Door de semi-automatische dozensluiter te gebruiken, kan het bedrijf dus €345,- per maand besparen op arbeidskosten.

Kijk hier naar de verschillende semi-automatische dozensluitmachines.

Volledig automatische dozensluitmachine

Als het bedrijf daarentegen besluit om te investeren in een volledig automatische dozensluiter, kan het nog meer besparen op arbeidskosten. Laten we stellen dat de volledig automatische dozensluiter ongeveer 60 dozen per minuut kan sluiten. Dit betekent dat het sluiten van 500 dozen slechts ongeveer 8 minuten zou duren. Het bedrijf zou dan slechts 0,13 uur per dag hoeven te besteden aan het sluiten van dozen, een besparing van 2,67 uur per dag. Dit komt neer op een besparing van 13,35 uur per week, of 53,4 uur per maand.

Als het uurtarief van een medewerker €15,- bedraagt, kan het bedrijf door te investeren in een volledig automatische dozensluiter €801,- per maand besparen op arbeidskosten.

Zie hier de verschillende volledig automatische dozensluiters.

oor algehele automatisering kunnen ook dozenopzetter machines gebruikt worden. Deze machines zetten dozen automatisch op en sturen deze via de lopende band richting een automatische dozensluiter. Zie de dozenopzetters van Cyklop hier.

Belangrijk om rekening te houden met:

Uiteraard zijn er meer factoren om rekening mee te houden bij de berekening van de totale kostenbesparing, zoals de kosten van de machines zelf, onderhoudskosten en de tijd die nodig is om de machines in te stellen en te onderhouden. Maar over het algemeen kunnen bedrijven die investeren in (semi) automatische dozensluitmachines aanzienlijke besparingen realiseren op arbeidskosten en productiviteit.

Starten met automatiseren?

Al met al zijn er veel voordelen verbonden aan het gebruik van een (semi) automatische dozensluitmachine. Het verhoogt de productiviteit, verbetert de veiligheid en vermindert de kosten en materiaalverspilling. Het is dan ook een investering die de moeite waard is voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun verpakkingsproces te verbeteren.

Bij Cyklop gebruiken wij jarenlange ervaring om u advies te geven met automatiseringsprojecten. Wij helpen u graag voor kleine én grote projecten. Automatiseren kan namelijk al vanaf een lage instap!

Neem contact met ons op voor een afspraak of vraag direct een offerte aan op de product pagina, wij helpen u graag!