Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op

Klantcase 'Efficiëntie'

De uitdaging

Eén van onze klanten is een leverancier van onder andere chrysanten. Ze kweken bloemen en planten zelf en versturen deze via de groothandel, veiling of rechtstreeks aan grote afnemers.

De bloemen en planten worden in deze branche vaak verstuurd met behulp van veilingkarren, langwerpige, smalle, hoge karren, waarbij de hoogte tussen de legplanken aangepast kan worden. Om ze verzendklaar te maken werden het product in een lage, kartonnen doos gezet de op de kar gingen. De karren werden vervolgens handmatig ingewikkeld. Een zwaar, tijdrovend en duur proces. Doel was om de belasting voor de werknemers te verlagen, de doorlooptijd te verkorten en kosten te besparen.

De oplossing

Er is gekozen om een semi-automatische MPac-HE omsnoeringsmachine in te zetten. Vanaf nu worden de karren niet meer met folie ingewikkeld, maar met PP band omsnoerd. De MPac-HE is speciaal ontwikkeld om een horizontale omsnoering aan te brengen op pallets en hoge karren. Door op de juiste hoogte te omsnoeren, 1 omsnoering per laag, wordt voorkomen dat bloemen of planten van de kar vallen.

Het resultaat

Het eerste grote voordeel is dat het voor de medewerkers veel minder zwaar werken is. In plaats van met zware rollen om een kar te laten, kunnen ze nu eenvoudig een omsnoering aanbrengen. Een ander voordeel was dat deze manier van zekeren, ervoor heeft gezorgd dat er meer producten op een kar kunnen worden verstuurd. Dit heeft een besparing van ruim €13.000,- aan transportkosten opgeleverd. Daar komt bovenop dat er fors op de materiaalkosten is bespaard.

Al met al heeft deze investering een besparing van in totaal €5,- per verzonden veilingkar opgeleverd.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

CYKLOP BEGELEIDT U TIJDENS HET COMPLETE VERPAKKINGSPROCES
VAN ADVIES, AANSCHAF, INSTALLATIE TOT SERVICE EN ONDERHOUD

Meer dan 100 jaar ervaring!

Al meer dan 100 jaar werken wij in de verpakkingsindustrie. Van het design tot de productie in onze eigen fabrieken, van het kleinste apparaat tot de grootste automatische machine. Wij werken voor grote en kleine klanten die werkzaam zijn in elke industrie die maar te verzinnen is. Wij hebben écht alles al wel eens gezien.

Benieuwd naar onze verhalen? Neem dan contact met ons op!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase