Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op

Klantcase DutchBoxx

De uitdaging

DutchBoxx Golfkarton is een Nederlandse producent van golfkarton verpakkingen, waar een compleet assortiment dozen en verpakkingen op maat en in eigen huis geproduceerd wordt. De productie is zeer flexibel, elke soort verpakking kan op een van de zes lijnen verwerkt worden. De kartonnen verpakkingen gaan gesneden, bedrukt en gebundeld naar de klant. Het is hierbij belangrijk dat de verpakkingen stevig omsnoerd worden, maar dat het product niet wordt verbogen, beschadigd of vervormd.

Omdat de productie flexibel is en de verpakkingen verschillen van grote naar kleine verpakkingen, is het van belang dat de machines die gebruikt worden ook flexibel ingezet kunnen worden. De machine moet kunnen meten hoe groot de pakketten zijn om een omsnoering op maat te maken. DutchBoxx levert verpakkingen die recyclebaar zijn, maar ook het omsnoeringsband is recyclebaar zodat de klant weinig tot geen restafval heeft.

De oplossing

De vraag vanuit DutchBoxx was om een omsnoeringsmachine te ontwerpen die naadloos aansluit op de bestaande productielijn. Hierbij waren de eisen dat het omsnoeringsband volledig te recyclen is (dunne band, recyclebaar materiaal), dat de medewerkers geen fysieke inspanning hoeven te leveren en dat de machine afmetingen kan detecteren om de variatie aan te kunnen. De projectafdeling van Cyklop is met deze vraagstelling aan
de slag gegaan en heeft een Ampag omsnoeringsmachine met transportbaan ontwikkeld. De machine is volautomatisch en kan elke gewenst formaat zelfstandig, gemakkelijk en snel omsnoeren.

Het resultaat

Nadat de machine enkele maanden bij Dutchboxx heeft gedraaid kan Managing Director Piet Stilma er het volgende over zeggen: “De omsnoeringsmachine
van Cyklop brengt op een snelle en efficiënte manier stevige omsnoeringen aan de pakketten aan zonder de producten te beschadigen. Perfect voor kartonnen dozen dus!”.

Bent u nieuwsgierig geworden over het automatiseren van uw verpakkingsproces? Vul het formulier hieronder in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op! Wij gaan dan samen op zoek naar de juiste oplossing voor uw bedrijf.

Neem contact op

Contactformulier

CYKLOP BEGELEIDT U TIJDENS HET COMPLETE VERPAKKINGSPROCES
VAN ADVIES, AANSCHAF, INSTALLATIE TOT SERVICE EN ONDERHOUD

Meer dan 100 jaar ervaring!

Al meer dan 100 jaar werken wij in de verpakkingsindustrie. Van het design tot de productie in onze eigen fabrieken, van het kleinste apparaat tot de grootste automatische machine. Wij werken voor grote en kleine klanten die werkzaam zijn in elke industrie die maar te verzinnen is. Wij hebben écht alles al wel eens gezien.

Benieuwd naar onze verhalen? Neem dan contact met ons op!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase