Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op

Klantcase Bleckmann

De uitdaging

Bleckmann is een leider in omni-channel oplossingen voor Fashion en Lifestyle logistiek. Het bedrijf zorgt er bijvoorbeeld voor dat producten getransporteerd worden naar binnen- en buitenland en dat ze eventueel tussentijds worden opgeslagen in een warehouse.

De producten die ze afhandelen worden op pallets geladen die daarna met de vrachtwagen vervoerd worden. De pallets die vervoerd worden moeten strak en stevig gewikkeld worden. Het proces moet snel verlopen, zodat er een groot aantal pallets per dag afgehandeld kan worden.

Daarnaast hecht Bleckmann veel waarde aan het welzijn van medewerkers, en wil zijn medewerkers zo min mogelijk fysiek belasten. Ten slotte is het belangrijk dat er op meerdere plekken gewikkeld kan worden.

De oplossing

Om het wikkelproces van de pallets zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen is er gekozen voor een robotwikkelaar (CSM). De robotwikkelaar is flexibel inzetbaar en wikkelt de pallets terwijl de medewerkers van Bleckmann andere activiteiten kunnen uitvoeren. Hierdoor kunnen er meer pallets op een dag gewikkeld worden, waardoor de doorvoer binnen het distributiecentrum verhoogd kan worden en worden de medewerkers minder belast.

In deze video kunt u zien wat de voordelen zijn van werken met een robotwikkelaar.

Het resultaat

Door het inzetten van de robotwikkelaar wordt het wikkelproces en daarmee de doorvoer van producten versneld. De wikkelaar is mobiel, wat betekent dat er op verschillende plekken gewikkeld kan worden. Teamleider Maurice van Bleckmann vertelt: “We merken dat het wikkelproces in de  verschillende hallen vlotter gaat met het gebruik van de robotwikkelaars. Ook hoeven we niet meer zelf te wikkelen, wat ons een hoop fysieke  kracht scheelt. Hierdoor kunnen er meer pallets op een dag verwerkt worden, wat vooral in de drukke periodes een groot voordeel is!”

Wikkelen met een robotwikkelaar levert niet alleen bovenstaande voordelen op: ook gaat de efficiëntie van werkuren omhoog en de wikkelkosten omlaag.

Om de klantcase nogmaals op uw gemak terug te lezen, kunt u hem hier downloaden.

Bent u enthousiast geworden over het werken met een robotwikkelaar? Vul het formulier hieronder in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Neem contact op

Contactformulier

CYKLOP BEGELEIDT U TIJDENS HET COMPLETE VERPAKKINGSPROCES
VAN ADVIES, AANSCHAF, INSTALLATIE TOT SERVICE EN ONDERHOUD

Meer dan 100 jaar ervaring!

Al meer dan 100 jaar werken wij in de verpakkingsindustrie. Van het design tot de productie in onze eigen fabrieken, van het kleinste apparaat tot de grootste automatische machine. Wij werken voor grote en kleine klanten die werkzaam zijn in elke industrie die maar te verzinnen is. Wij hebben écht alles al wel eens gezien.

Benieuwd naar onze verhalen? Neem dan contact met ons op!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase