Whatsapp Chat
038-4675800
Bellen
Gratis Advies
Neem contact op

Wat is bundelen?

De term bundelen wordt gebruikt om producten bij elkaar te houden door middel van elastiek of een Strepper®. De machines die dit doen worden elastiekbinders en Elastobinders genoemd.

 

Er zijn verschillende redenen om te bundelen met elastiek. De belangrijkste reden is het bij elkaar houden van losse producten om er 1 verzendeenheid van te maken. Dit wordt onder andere toegepast bij bloemen die door middel van een elastiekje tot een bos gevormd worden.

Niet alleen maar bloemen

Andere voorbeelden zijn het bundelen van bosui of wortelen tot 1 consumer selling unit. Daarnaast wordt bundelen met elastiek toegepast om bijvoorbeeld meerdere producten bij elkaar te houden, zodat ze in één keer gepakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een bundel medicijndoosjes of ijzerwaren. Meerdere verpakkingen kunnen dan makkelijk in één keer gepakt worden.

Een ander  voordeel van bundelen met elastiek is dat het product niet wordt beschadigd.

Kijk hier voor een aantal aansprekende voorbeelden van bundelen.

Hoe werkt een elastiekbinder?

Er zijn twee manieren hoe er met elastiek gebundeld kan worden: met behulp van een elastiekbinder en elastiek of met een Elastobinder met een Strepper®.

Bij een elastiekbinder wordt er automatisch één elastiekje om het product gebracht. Het elastiek zit op een grote rol (1000 of 3000 m), waar elke keer automatisch een stukje van wordt gebruikt, afgesneden en gesloten met een knoopje.

Klik hier voor meer informatie over elastiekbinders.

Hoe werkt een Elastobinder?

Bij een Elastobinder gaat het iets anders. Op een aparte rol worden de zogenaamde Streppers® in de machine ingevoerd. De machine neemt één Strepper® van de rol en spant deze op, waarna het product in de opgespannen Strepper® geplaatst wordt. Dit kan handmatig of automatisch.

Daarna laat de Elastobinder de Strepper® langzaam los, waardoor de producten gebundeld worden. De Strepper® is bijzonder zacht en is zelfs geschikt voor zeer kwetsbare producten zoals asperges of zachte medische slangen. De samenstelling van de Strepper® kan productspecifiek worden aangepast door de samenstelling van het materiaal aan te passen.

Klik hier voor meer informatie over Elastobinders.

Wat is het beste?

Welk type elastiek of Strepper® u het beste kunt gebruiken hangt af van een aantal factoren zoals gewicht van het product, de benodigde spanning, soort product (hard, zacht, voedingsmiddel) en het soort machine dat u gebruikt of nodig hebt.

Deze keuze kunt u zelf, of samen met onze ervaren specialisten bepalen. Doordat wij het product volledig in eigen beheer produceren, is het uitvoeren van een praktijktest eenvoudig realiseerbaar. U kunt dus ieder risico uitsluiten en krijgt precies wat u verwacht.

Neem hiervoor gerust contact met ons op. Onze productspecialisten helpen u graag!

Verbruiksmaterialen – elastiek

Het speciale elastiek dat door Cyklop wordt gebruikt om producten bij elkaar te bundelen, wordt Cylastic genoemd. Allerlei verschillende producten kunnen met dit elastiek gebundeld worden. De afmeting van het product maakt hierbij niet uit. Cylastic bindelastiek voldoet aan de veiligheidsnormen en is geschikt om volautomatisch mee te werken. Het elastiek is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en diktes.

Kijk voor de verschillende soorten elastiek.

Verbruiksmaterialen – Strepper®

De Cyklop Strepper® wordt gebruikt in combinatie met de Elastobinder. Doordat de elastieken op een industriële rol aan elkaar vast zitten kunnen deze ook machinaal worden gebruikt. De combinatie met de Elastobinder zorgt ervoor dat er veel handlingkosten kunnen worden bespaard. Andere voordelen van de Strepper® ten opzichte van elastiek zijn:

  • Gesloten vorm, zodat aan elkaar lassen of knopen van de uiteinden niet nodig is.
  • Vervormt het product niet en laat geen sporen na.
  • Flexibel. Bij de met Strepper® gebundelde producten kan men er namelijk wat uithalen, zonder dat de rest eruit valt.
  • Multi inzetbaar. Met één maat Strepper® zijn grote en kleine producten te bundelen.

Kijk hier voor het overzicht van onze Streppers®.

Elastiek of een Strepper®?

Wanneer is het beter om een Strepper® te gebruiken in plaats van te werken met elastiek?

  • Als er zachte of kwetsbare producten gebundeld moeten worden, wordt over het algemeen gekozen voor een Strepper®. Bij elastiek kan het namelijk voorkomen dat de producten licht worden ingesneden vanwege het geringe contactoppervlak. Dit is met een Strepper® niet het geval.
  • Wanneer het gebundelde product er visueel aantrekkelijk uit moet zien, kan er beter gekozen worden voor een Strepper®. Producten die gebundeld zijn met elastiek bevatten namelijk een knoopje, een Strepper® niet.
  • Als gladde of natte producten gebundeld moeten worden kan beter gekozen worden voor de Strepper®. De Strepper® neemt namelijk geen water op.

Wilt u meer informatie over bundelen ontvangen?

Vul dan het onderstaande formulier in!

Contactformulier

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase