Omsnoeren met Omsnoeringsapparaat of Omsnoeringsmachine | Cyklop
Contact

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 17:00. Buiten deze uren kunt u gebruik maken van het contactformulier.

Schrijf u in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Apparaten, machines & toebehoren

Om omsnoeringsband aan te brengen is een handapparaat of machine nodig. Kijk hieronder voor meer informatie over de verschillende oplossingen.

Daarnaast hebben wij ook een aantal toebehoren beschikbaar die het omsnoeren makkelijker maken, zoals bandhaspels en versnipperaars.

Wilt u een op maat gemaakt advies of wilt u meer informatie? Van het meest eenvoudige handapparaat tot grote project-installaties, onze experts staan klaar om u een goed advies te geven. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Hand-omsnoeringsapparaat

Bij deze apparaten is voor het spannen spierkracht nodig en voor het sluiten van het omsnoeringsband wordt een zegel of gesp gebruikt. Het werken op deze manier is met name geschikt voor lage volumes. Het is relatief goedkoop, mobiel werken is eenvoudig en men kan een horizontale én verticale omsnoering maken.

Op het eerste gezicht lijkt deze manier van omsnoeren eenvoudig, maar het is doorgaans relatief zwaar wat het ongeschikt maakt voor grote volumes. Bovendien vereist het de nodige ervaring om het goed te doen en kan het, door de vele handelingen die de operator moet uitvoeren, tot wel 3 minuten duren voordat een omsnoering goed is aangebracht. Vaak zijn ook meerdere gereedschappen nodig voor het spannen en sluiten.

Klik hier voor een overzicht van onze hand omsnoeringsapparaten.

Accu aangedreven hand-omsnoeringsapparaat

Deze apparaten combineren alle noodzakelijke bewerkingen – spannen, sluiten en afsnijden – in één apparaat. Ze zijn licht in gewicht en doordat er eenvoudig mee te werken is kan een operator tot wel zes keer sneller een omsnoering maken vergeleken met een manueel apparaat. Ook is met een accu aangedreven handapparaat een hogere spanning op te bouwen, tot wel 4.500 N. Ideaal ook voor het omsnoeren van grote pakketten of voor omsnoeren op diverse locaties.

Andere voordelen zijn: kunt mobiel werken, geen zegels nodig, benodigde spanning in te stellen, makkelijk in gebruik, horizontaal én verticaal omsnoeren. Grootste nadeel is dat het duurder in aanschaf is dan een hand-omsnoeringsapparaat zonder accu.

Klik hier voor een overzicht van onze accu aangedreven hand omsnoeringsapparaten.

Pneumatisch aangedreven hand-omsnoeringsapparaat

Net als bij een accu aangedreven apparaat, combineren deze gereedschappen alle bewerkingen in één apparaat. Ze gebruiken echter perslucht in plaats van stroom als energiebron.

Voordelen zijn dat het spannen, sluiten en afsnijden in één apparaat ‘verwerkt’ is, het werkt efficiënt, kan met grote kracht werken, geen zegels nodig, de benodigde spanning is in te stellen en de apparaten zijn makkelijk in gebruik. Nadelen zijn dat het apparaat niet mobiel is (vereist perslucht) en het is zwaarder dan een accu aangedreven apparaten.

Klik hier voor een overzicht van onze pneumatische hand-omsnoeringsapparaten.

Omsnoeringsmachine

Cyklop biedt een verscheidenheid aan omsnoeringsmachines. Speciaal ontworpen voor een laag volume, waaronder semi-automatische boog- en tafelmachines. Voor hoge volumes zijn er (vol-) automatische machines en installaties die op maat kunnen worden ontworpen voor elke unieke toepassing.

Voordelen van het werken met een machine zijn: het is snel, efficiënt, automatisch of halfautomatisch, geen zegels nodig, kan worden geïntegreerd met een assemblagelijn of transportsysteem, benodigde spanning in te stellen. Nadelen zijn dat het een grote(re) investering vraagt, soms minder mobiel, soms beperkt qua formaat / gewicht van het product dat ze kunnen omsnoeren.

Klik hier voor het overzicht met alle semi-automatische of (vol) automatische omsnoeringsmachines.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase